fbpx

Case Study: Family Media Unit

Client Aims:

Our client wanted a media unit for a revamp in their superb home, to include an electric fire and hidden storage for their various media equipment. They had a photograph and some great ideas of what they wanted to achieve, however, the scale of the wall they wanted to fill and what they wanted to store presented some challenges, how to make it look contemporary and bespoke? Their only option was a made to measure solution, with a little additional creativity.

image0

Our Solution

As the scale of this room was so huge, this project needed something extra to keep everything proportional. The overall layout needed to account for the beam, and the beautiful new floor is shown off to great advantage by the whole unit floating above it. Yes, we made it wall hanging too!
Our designer suggested these chunky dividers as an integral part of the design which really add substance. Flush cupboards make this overall look contemporary and bold. The client wanted a statement colour choice, so this dark grey was exactly right for them.
Deane have many colour and texture choices to use on their own or mix to tone up or down. Our showroom is open 9-5 Monday to Saturday. Bring some sizes and a few snaps and ideas and we could bring some design inspiration to your home, too.