fbpx

Case Study: Cinema Room

Client Aims:

This new build home in Southampton complete with projection cinema room needed a high specification finish and design proportionate to the size of the room. The client was seeking ‘something different’ for the final finish.

Bespoke home cinema design

Our Solution

This beautiful ‘Magma Titanium’ finish fitted their brief perfectly – modern, warm and richly textured with a hard wearing wipeable finish. The chunky shelves are designed to compliment the proportion of the large projection screen, and the separately switched down lights are seamlessly set in. To integrate the technology, the doors of the base cupboards have sleek mesh to allow infra red controls to operate, and the speakers have been set in to the side frames. A beautiful feature are the substantial pilasters which break up the wide expanse giving a very grand look.

Customer Feedback

The unusual finish together with the very detailed but simple layout was the thing that appealed to us when we first saw this design – everyone that sees it loves it, and it’s a pleasure to spend time there. We looked everywhere to find a company that would fulfil this project for us, and we came across either standard sizes or if bespoke, a huge price tag. Deane were able to satisfy us for all of our requirements, the project manager added so many special touches to our design it turned out even better than we hoped.